MSV Baroniespoor

De Modelspoorvereniging Baroniespoor is opgericht in 1986 te Etten-Leur.
Hoofddoel bij de oprichting is:

“Het realiseren van een modelspoorbaan in H0, waarop het station van Breda anno 1927 is uitgebeeld met het bijbehorende spoorwegemplacement en de omgeving rondom het station.”

Kortweg door ons genoemd: “De Bredabaan”

Baroniespoor is een vereniging met ongeveer 30 leden, waarbij naast het “sporen” ook de gezelligheid hoog in het vaandel staat. Dit merk je natuurlijk vooral op de wekelijkse clubbijeenkomsten, waar dan gezamenlijk aan “De Bredabaan” wordt gewerkt . Omdat de leden de verschillende interesses hebben, wordt ook aan andere type banen gewerkt.  Natuurlijk wordt er ook ervaring uitgewisseld als het gaat over technische zaken bij de eigen privé modelbaan.

In de loop der jaren zijn er naast “De Bredabaan” dan ook andere banen op verschillende schalen en technieken bij gekomen. Hierdoor kunnen meerdere aspecten van onze hobby aan de orde komen.

Kijk rond op deze website om nader kennis te maken met onze vereniging en haar activiteiten, zoals clubdagen, beursbezoeken, open dagen, de banen en de geschiedenis van de vereniging.