WeeNen-baan

Baroniespoor begon in 2005, MSV DeBeeck was toen nog zelfstandig, met de bouw van een kleine N-baan (schaal 1: 160). De bedoeling was een eenvoudig sporenplan te realiseren waarop met treinen over een paradetraject kon worden gereden. Het ontwerp was op basis van het zgn. hondenbot en zou worden voorzien van een paar bergen en tunnels.
Toen we in mei 2010 de voormalige gymzaal in Prinsenbeek moesten verlaten, is deze baan ingepakt en in de opslag gegaan. Tot aan de verhuizing naar de Grauwe Polder is hij niet meer uit de verpakking geweest. De rails waren al wel allemaal op de baan geplaatst en voorzien van bedding en er konden al (analoog aangestuurd) treinen op rijden.
Tot begin maart 2019 was deze baan nog steeds niet voltooid wat betreft scenery. Bij de voorbereiding van de landelijke modelspoordagen van maart 2019 is de kleine N-baan wat betreft scenery flink onderhanden genomen en heeft de baan nu een fraai uiterlijk. Door deze metamorfose hebben we nu ook de naam van “kleine N-baan” aangepast naar; “De WeeNeNbaan”.
Inmiddels hebben we deze baan met zijn kleine en gedetailleerde landschap ook al een aantal malen trots op exposities laten zien.